Det har været en vidunderlig oplevelse at gå til hypnose hos dig. Allerede efter første gang kunne jeg mærke en forandring: Da jeg gik ned mod stationen, følte jeg mig både let og lettet, og jeg havde en fornemmelse i maven – som er der, hvor jeg mærker min angst og uro – ikke bare af afspændthed, men af frihed. Der skete så også det i stillekupeen i toget, at jeg kom op at skændes med nogle mennesker, der var fornærmede, fordi nogle strejkende pædagoger tillod sig at snakke sammen. De meget fornærmede mennesker skældte jeg hæder og ære fra – mig, der er så utrolig konfliktsky! Og det bedste var, at jeg var fløjtende ligeglad med, hvad de måtte tænke om mig. Det var en skøn følelse.
Helt generelt har hypnosen gjort, at jeg hviler meget mere i mig selv, føler mig mere nærværende og energisk og har mere overskud til at takle de problemer, jeg møder. Jeg føler mig også mere glad og har faktisk også tabt mig meget – både fordi jeg har masser af energi til at motionere, og også fordi jeg ikke længere har så voldsom en lyst til slik og kager.
Med hensyn til den sociale angst, altså min angst for at gå i biografen, teatret, til foredrag, koncerter osv. er der også sket en stor forandring. De sidste to gange jeg har været i biografen, følte jeg ingen panik eller uro, men kunne glæde mig til at se filmen. Hvor jeg tidligere kun har kunnet fokusere på, hvornår jeg skulle time mit toiletbesøg, og om jeg kunne holde mig, til filmen var forbi, nød jeg faktisk at være i biffen, den dejlige lugt af popcorn og det at skulle have en god oplevelse med min mand og mine børn. Det var ikke sådan, at jeg slet ikke skænkede det en tanke, om jeg nu skulle tisse eller ej – vanens magt er alligevel utrolig stærk – men det affødte bare ikke den sædvanlige følelse af ubehag og uro.
Jeg er blevet bedre til at glæde mig til oplevelser – rejser, fester, arrangementer osv. – i stedet for bare at glæde mig til at få dem overstået. Det har været meget trist at have det sådan, at jeg f.eks. ikke kunne være glad over at skulle ud at rejse, men kun tænkte på at komme hjem igen til den trygge hverdag. Det er spændende, hvordan det bliver, næste gang jeg skal ud at rejse. Jeg tror, det bliver sådan, at jeg vil glæde mig meget, men nok også vil være nødt til at tale mig selv til rette – og måske bruge mit anker til at berolige mig selv. Men i hvert fald er det allerede sådan, at den rejse, jeg skal på med mit arbejde til næste sommer, tænker jeg kun på som noget interessant og rart, mens jeg før den sidste rejse, vi var på, bare håbede, at jeg ville blive syg, så jeg ikke behøvede at tage med. Det er jo rigtig kedeligt at have det sådan, og der er sket så meget positivt med mig nu, at jeg næsten ikke kan forstå, at jeg virkelig havde det sådan.
Du har hjulpet mig til at få et mere nuanceret syn på nogle af de ting, der skete i min barndom. Det var en meget smuk oplevelse at tilgive min far og mor – det gav mig sådan en dejlig fred i sindet. Og de “billeder”, du gav mig under hypnosen, har jeg været utrolig glad for – de virker forstærkende på den heling, som jeg stadig fornemmer, er i gang.